Bezienswaardigheden in Oregon

rondreis Oregon

Ben je al vaker in Amerika geweest? Of wil je eens een out-of-the-box bestemming bezoeken waar niet iedereen massaal naartoe gaat? Denk dan eens aan een rondreis Oregon! Oregon is een staat helemaal in het noordwesten van de Verenigde Staten. Sinds dat het Nederlandse TV programma Wie is de Mol in 2017 hier heeft plaatsgevonden is de staat populairder geworden, maar nog steeds is het hier heerlijk rustig op toeristische plekken. Maar wat valt er dan allemaal in Oregon te zien? Onder andere de ‘Seven Wonders of Oregon’. Zeven bijzondere natuurlocaties in Oregon. Over deze de bekendste bezienswaardigheden lees je hieronder meer.

Crater Lake
Dit is één van de zeven natuurwonderen van Oregon en misschien wel de bekendste. Crater Lake is namelijk het diepste meer van Amerika. Het water in deze oude krater is enorm helder en ziet er erg blauw uit. Je kunt te voet, met de fiets of je huurauto een ronde om het meer maken. Vanaf veel punten heb je dan zicht op Wizard Island, een eiland in het midden van het meer.

Mount Hood
Het letterlijke hoogtepunt van Oregon is Mount Hood. Deze vulkaan is ongeveer 3500 meter hoog. In de wintermaanden een geweldig skiparadijs voor wintersporters. Als je Mount Hood in de zomer bezoekt, dan kun je hier talloze sportieve activiteiten doen. Hierbij kun je denken aan mountainbiken, trails bewandelen, kanoën en nog vele andere dingen.

Smith Rock State Park
Dit is de plek waar de klimsport haar oorsprong heeft gevonden. In dit robuuste natuurpark vol unieke rotsformaties kun je naar hartenlust klimmen bij rotswanden. Ook als je geen bergbeklimmer bent is Smith Rock State Park een aanrader. Je kunt hier namelijk ook fantastisch mountainbiken en wandelen terwijl je van de wilde natuur geniet.

Portland
Portland is de hoofdstad van Oregon en één van de beste leefbare steden ter wereld. Alles is enorm goed geregeld in deze stad, denk aan het openbaar vervoer, veel stadsparken en de stad heeft een hoog culinair gehalte. De leukste manier om Portland te verkennen is met een fietstocht. Door de hele stad vind je enorm veel fietspaden in het kader van milieuvriendelijkheid. Trakteer jezelf na de fietstocht op een heerlijk diner in de toprestaurants die Portland rijk is.

Columbia River Gorge  
Deze gigantische kloof staat vol met dichtbegroeide bossen en watervallen. Via bruggen kun je naar hoge watervallen lopen, zoals de Multnomah Falls. Deze waterval is een lust voor het oog!

John Day Fossil Beds
Dit natuurpark is een hoogtepunt in Oregon. Het gebied kent drie regio’s, bestaande uit Sheep Rock, Clarno en de Painted Hills. Je komt hier bijzondere rotsformaties en fossielen van oude dieren tegen tijdens een avontuurlijke wandeling.

Een rondreis door Oregon boeken

rondreis Oregon

Kun je niet wachten om Oregon met eigen ogen te zien? Vraag een reisbureau Amerika om advies bij het samenstellen van een rondreis om nooit te vergeten. Een reisbureau met expertise in Oregon helpt je bij vliegtickets, hotels, auto- of camperhuur, excursies en verzekeringen. Zo heb je alles onder één dak en profiteer je van gespecialiseerd advies!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *