De voor- en nadelen van goedkope sneeuwkettingen

goedkope sneeuwkettingen

Wie wel eens in Oostenrijk op vakantie is geweest kent de hoge bergen. Als je Zuid Duitsland hebt bereikt doemen ze al op aan de horizon. Waar het in de moezelstreek en midden Duitsland nog heuvelachtig en sterk glooiend is, daar zijn de bergen in het zuiden van Duitsland en in Oostenrijk zo hoog dat je de toppen soms niet eens meer kunt zien.

Denk bijvoorbeeld aan de dagen dat het mistig is of wanneer de wolken wat lager hangen.

Heb je het geluk dat het mooi helder weer is, dan kun je misschien het goedkope sneeuwkettingen zien liggen bovenop de toppen. Dit verschijnsel kun je zelfs nog tegenkomen als het zomer is. Bovenop deze bergen is het namelijk ook de zomerdag soms zo koud, dat de sneeuw er ook in deze tijd van het jaar blijft liggen.

goedkope sneeuwkettingen

Winterdag of zomerdag

Als je Oostenrijk in gaat en echt de bergen in gaat rijden, dan is het een wereld van verschil of je dit de zomerdag of winterdag doet. Ga je de zomerdag, dan zal er vaak geen vuiltje aan de lucht zijn op de wegen.

Ga je echter de winterdag, dan moet je rekening houden met extreme weersomstandigheden en daarmee gepaard gaande moeilijk berijdbare wegen. De winterdag kan er namelijk veel sneeuw vallen en als je dan in een sneeuwbui terecht komt, dan kan het glibberen worden op de weg. In het ergste geval kom je dan een weg die steil omhoog klimt tegen een berg op, niet eens meer op.

Sneeuwkettingen goedkope of duurdere

Sneeuwkettingen kunnen dan uitkomst bieden. Bereid je goed voor op een winterse reis naar Oostenrijk (of een ander bergachtig gebied natuurlijk) en zorg dat je sneeuwkettingen bij je hebt. Ga zeker niet voor de goedkope sneeuwkettingen. Het voordeel is natuurlijk dat je minder geld kwijt bent. Misschien lijkt dit een goed idee als je maar een keer van plan bent naar Oostenrijk te gaan.

Maar veiliger is het om voor een kwalitatief hoogstaande sneeuwketting te gaan. Deze kosten wellicht wat meer dan de goedkope sneeuwkettingen, maar ze zijn dan ook beter bestand tegen het extreme weer. Ook zijn deze vaak makkelijker om de banden te leggen. Bovendien hebben deze hoogwaardigere sneeuwkettingen een langere levensduur en op de lange termijn kan het dan ook financieel gunstiger uitpakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *