De vpn verbinding

VPN verbinding

Als je vpn hoort dan weet je misschien niet meteen wat het betekent. Vpn verbinding is iets wat in de laatste jaren pas echt populair is geworden door reclames en promoties, vpn is een verbinding die ervoor zorgt dat je online op het internet kan zonder dat je locatie zichtbaar is en je gegevens niet ingezien kunnen worden. Vpn is iets wat legaal is in Nederland en vele andere landen. Maar wat doet vpn nou precies en wat is het fijne eraan?

VPN verbinding

Waar staat vpn voor

Vpn is de afkorting van virtual private network en zoals de naam dan ook al zegt geeft het je de gelegenheid om veilig en ongezien op het internet kan surfen. Stel dat je een website wilt bezoeken maar niet wilt dat je gegevens gezien worden door deze website is het dus mogelijk om online te kunnen surfen zonder dat je gegevens gelekt kunne worden, dit komt doordat je je locatie op een ander land kan zetten met een ander IP adres, op deze manier ben je niet te achterhalen.

Netflix

Stel je hebt bijvoorbeeld Netflix en woont in Nederland dan kan je met vpn een andere werelddeel aan klikken dan kan via dit werelddeel de series en films kijken die zei hier hebben, wel kan het zo zijn dat Netflix zelf deze optie blokt maar dat is verschillend  per vpn en per land. Voordat je vpn verbinding gaat aanschaffen is het belangrijk dat je weet waar je naar moet kijken en vooraf goed informatie op te zoeken over wat het nou precies is, als je zonder enige informatie de 1ste beste vpn neemt dan kan het natuurlijk voorkomen dat je een vpn hebt die niet goed functioneert en jouw gegevens zelf wel gebruikt. Kijk dus altijd eerst naar de beoordelingen van de app.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *