Drie handige tips voor het huren van een camper

Een vakantie met een camper is razend populair. Met name onder reizigers met gezinnen of mensen die graag een rondreis willen maken. Het is een ideaal vervoersmiddel om lange afstanden mee te rijden en om plekken te ontdekken. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het huren van een camper. In dit artikel geef ik drie handige tips voor het huren van een camper. 

  1. Bepaal eerst je bestemming

Voordat je een camper gaat huren is het handig om je bestemming te bepalen. In elk land gelden namelijk weer andere regels of andere zaken waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld in Noorwegen is het handig om een kleine camper te huren vanwege de hoge veerboot prijzen. Terwijl het voor een camperreis in Canada juist handig is om een grote camper te huren. Daarnaast is het ook handig voor als je de verzekeringen wil gaan regelen dat je weet wat je bestemming is. 

  1. Bereken van te voren de kilometers

Het is aan te raden om van tevoren uit te rekenen hoeveel kilometers je ongeveer wil gaan afleggen. Er zijn een aantal bedrijven die campers verhuren inclusief vrije kilometers. Echter hanteren de meeste bedrijven een beperkt aantal vrije kilometers. Deze bedrijven maken gebruik van een maximum van rond de 1500 kilometers per week. Rijd je meer als dit? Dan geldt er een toeslag boven elke gereden kilometer. Om dit te voorkomen, is het handig om van tevoren zo nauwkeurig mogelijk de kilometers bij te houden. 

  1. Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar

Zoals hierboven aangegeven, gelden er voor het aantal te rijden kilometers verschillende tarieven. Elke aanbieder heeft weer een andere prijs. Dit geldt niet alleen voor het aantal kilometers, maar ook voor de prijs voor het huren van een camper. De prijzen verschillen bijvoorbeeld enorm als je in een ander seizoen huurt. Weet je al in een vroeg stadium waar je naartoe wil met de camper? Huur dan zo snel mogelijk een camper. Dit kan ook een hoop geld schelen. 

Wil je graag meer informatie over een camper huren? Twijfel dan niet en neem een kijkje op https://camperscanada.nl/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *