Even ertussen uit in Portugal

De zomer is hier en we gaan weer op pad. Langzaam maar zeker gaat de wereld weer een beetje open en ondanks het feit dat we nog steeds voorzichtig moeten zijn, kunnen we wel weer het land uit en onze horizon verbreden. Veel mensen blijven liever nog een jaartje in het eigen land maar er zijn er ook veel die het buitenland opzoeken. Portugal is een enorm populaire vakantiebestemming op dit moment, voor een paar weken maar ook voor een paar dagen. Je kan heerlijk aan de stranden vertoeven, maar vergeet de steden niet! In deze blog vertel ik je over de mooiste steden voor een stedentrip Portugal. Lees je mee?

Een prachtige hoofdstad

We moeten natuurlijk beginnen bij de grootste en indrukwekkendste stad: Lissabon. Lissabon staat bekend om het feit dat ze de oudste stad is van Europa, op Athene na. Wanneer je in Lissabon bent en genoeg kip Piri Piri gegeten hebt (wat je moet eten als je in Portugal bent!) ga dan eens langs bij het Ocenario. Dit is één van de grootste aquariums ter wereld en zowel jong als oud kijkt daar hun ogen uit. Daarnaast is Lissabon ook een prachtige stad om te zien en foto’s in te maken. Perfect dus voor je social media en/of fotoboeken.

Sprookjesachtig Porto

We gaan door naar stedentrip Porto. Wist je dat JK Rowling hier een poos woonde en veel van haar inspiratie wat betreft Harry Potter hiervandaan heeft? Wanneer je in deze stad bent, moet je een bezoekje brengen aan de bibliotheek. Deze bibliotheek heeft namelijk niet alleen een indrukwekkende verzameling aan boeken, het gebouw zelf ziet er van binnen en buiten ook sprookjesachtig uit. Zo voelt het echt even alsof je in een andere wereld bent.

Ultiem genieten in Lagos

Uiteindelijk willen we dan natuurlijk toch naar het strand. Om wel in het thema van stedentrips te schuiven, reizen we daarom nog verder naar het zuiden. We gaan naar de stad Lagos. Deze stad ligt aan het water en is enorm populair onder de surfers. Er kunnen rondom de stranden bij de stad enorm hoge golven ontstaan. Na een dagje zwemmen en of surfen, schuif je aan bij één van de vele leuke restaurantjes voor een heerlijk maar niet al te duur diner. Ideaal! Dat is nog eens het echte vakantiegevoel. Na drukke dagen in de vorige steden, doe je het hier wat rustiger aan en zo sluit je een prachtige stedentrip af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *