Ga op vakantie in eigen land

Net zoals iedereen begin ik mij al redelijk te vervelen. Wij zitten nu al een jaar in een lockdown en ondertussen kijkt iedereen wel uit naar wat vermaak. Daarom is het goed voor ons om te blijven zoeken naar dingen waar wij ons mee kunnen vermaken. Zo ben ik een enorme wandel-fan geworden en hierbij heb ik ook een nieuwe liefde gevonden voor vakanties in ons eigen land. Vroeger ging ik altijd op vakantie naar het buitenland, ik wist namelijk ook nooit een leuke bestemming te vinden in mijn eigen land. Ik boek nu heel vaak korte weekendjes weg om te gaan wandelen in een deel van België dat ik nog niet heb verkend. Ik kan het iedereen aanraden. Zeker degene die het lastiger vinden om nieuwe hobby’s te krijgen. Sommigen mensen zoeken helaas op de verkeerde plekken dan hun vermaak. Ik denk dat wij allemaal wel onze levensstijl hebben aangepast aan de pandemie. Zo zijn veel mensen ook aangekomen en zijn er ook mensen die meer zijn gaan drinken. Het is belangrijk dat wij niet verslaafd raken aan de verkeerde middelen gewoon om een beetje vermaakt te hebben.

 

Ga op vakantie

Mocht jij moeite hebben met het vinden van een nieuwe hobby, dan daag ik jou uit om wat vaker in eigen land op vakantie te gaan. Je zal versteld staan van de mooie plekken die ons land allemaal te bieden heeft. Door meer mensen te stimuleren op vakantie te gaan voorkomen wij misschien ook slechte gewoontes die wij langzaam begin op te bouwen. Ik ben zelf onbewust meer gaan drinken. Ik denk ook dat softdrugs gebruikers onbewust meer zijn gaan gebruiken. Maar de verslavingszorg staat al onder redelijke druk. Ik ben zelf uiteraard niet van de verslavingszorg, maar ik denk wel dat de verslavingszorg het drukker kan gaan krijgen. Ik ben bang dat als wij geen vermaak vinden, wij meer verdovende middelen gaan gebruiken.

 

De voordelen

Daarom ben ik enorm blij dat ik mijn nieuw wandel-hobby heb gevonden en meteen veel meer op vakantie ga. Allereerst leer je veel nieuwe dingen over je eigen land, maar het brengt ook ontzettend veel afleiding. Ook haalt een vakantie je even uit je normale omgeving. Dit is vooral een verademing. Mocht je dus iemand kennen die zich snel verveeld en de verkeerde kant op neigt te gaan, stuur hem of haar dan op vakantie. Ook in eigen land is een korte vakantie heerlijk. Zo voorkomen wij onnodige druk op de verslavingszorg door elkaar lekker druk te houden. De verslavingszorg heeft het al druk genoeg, en een korte vakantie is het perfecte excuus om er even tussenuit te gaan. Misschien ga je wandelen dan ook wel stiekem heel leuk vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *