Leukste natuuruitjes voor kinderen in Drenthe

Ga jij binnenkort met het gezin op vakantie naar Drenthe? Dan is dit het perfecte moment om jouw kinderen kennis te laten maken met de ongerepte natuur van deze provincie. Het landschap van Drenthe is namelijk al eeuwenoud en dat is goed te zien aan de vele hunebedden, heidevelden en bossen. Niet voor niets is dit al jaren de provincie van Europa waarbij historie gecombineerd wordt met de rust en stilte van de natuur. Toch vinden kinderen het vaak niet leuk om de natuur in te gaan. Zeker niet wanneer zij kilometers moeten lopen. Om je kinderen iets meer van de natuur te leren vertellen wij je graag wat de leukste natuuruitjes voor kinderen zijn in Drenthe. Lees snel verder en ga binnenkort eens gezellig met het gehele gezin op pad!

1 Het Wolvenspoor

Altijd al eens als een wolf de natuur willen ontdekken? Dat kan met het unieke Wolvenspoor in Elp. Deze wandelroute in Drenthe is zo’n vijf kilometer lang en loopt dwars door het hart van Drenthe. Tijdens het wandelen volg je een avontuurlijk pad waarmee je door donkere bossen, heidevelden en beekdalen komt. Het Wolvenspoor herken je aan de keien met een witte wolvenpootafdruk en duurt ongeveer een uur. Hiermee is het ook uitermate geschikt om te bewandelen met de allerkleinsten. 

2. Speeltuin Theehuis

Wanneer jouw kinderen na het wandelen nog energie voor tien hebben, dan kan je ervoor kiezen om ze te laten uitrazen in de speeltuin Theehuis. Dit is een prachtige speeltuin die over een spetterend waterplein, deinende luchtkussens en trampolines beschikt. Hier gaan jouw kinderen zich zeker weten helemaal uitleven. Het is belangrijk om te weten dat de toegang tot de speeltuin volledig gratis is zolang je een consumptie bestelt in het bijbehorende Theehuis. 

3. Het Boomkroonpad

Wil je jouw kinderen meer leren over het bosleven? Dan ga je natuurlijk naar het Boomkroonpad. Hier vind je een 150 meter lange wandeltocht dwars door de bomen, zodat jouw kinderen de natuur eens vanuit een ander perspectief zien. Daarnaast is er ook een buitencentrum aanwezig waar je aansprekende presentaties krijgt over het bosleven. In de boswinkel is het mogelijk om alle benodigde informatie te krijgen voor een avontuurlijke dag in het bos. Met het Boomkroonpad leren jouw kinderen gegarandeerd meer over de prachtige natuur in Drenthe.

4. Tof Belevingsbos

Wanneer je het niet erg vindt om samen met de kinderen een fietsroute in Drenthe te pakken, dan kan je ervoor kiezen om naar het Tof Belevingsbos te gaan. Dit bos light in het karakteristiek dorp Kerkenveld en is een leuke plek waar kinderen op een veilige manier in de natuur kunnen spelen. Er zijn diverse speelattributen, vogelhuisjes en er is zelfs een theater. Met al deze natuuruitjes wordt jouw vakantie zeker weten een succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *