Lissabon: the place to be

Het warme Portugal is een land in het uiterste zuidwesten van Europa. Het warme buurland van Spanje heeft een grondgebied van 92.212 km². Dit is twee keer zo groot als Nederland. Dat je lekker op vakantie kan naar Portugal is algemeen bekend. Vooral de stad Lissabon trekt veel toeristen.  Lissabon, Lisboa op zijn Portugees, is de hoofdstad van Portugal. De stad kent veel mooie plekken waar jij als toerist je goed kan vermaken. Hieronder zullen we de beste plekken van Lissabon beschrijven. Na het lezen van deze blog boek jij een stedentrip Lissabon.

Tram 28 door Lissabon

De gele trams zijn niet weg te denken in Lissabon. Ook al zit tram 28 doorgaans overvol, is het zeker de moeite waard om hier in gezeten te hebben. Een tip van uit ons is om de tram zo vroeg mogelijk op de dag te boeken. De tram rijd in 50 minuten richting de pittoreske straatjes van de volksbuurt Alfama. 

Santa Justa Lift

In het centrum van Lissabon staat de ijzeren lift Santa Justa. Dit is een lift die de straat Santa Justa in de wijk Baixa verbind met het Carmo plein. Met deze lift creëer je een fantastisch uitzicht en is het mogelijk om de Igreja do Carmo kerk bezoeken. 

De stad ontsnappen

De stad is heerlijk groot en warm, maar dit kan soms ook te veel worden. Als je wat rust zoekt en ontspanning is het altijd mogelijk om met je billen op het strand te gaan zitten. Bij het strand zijn genoeg hotels en restaurantjes waar je heerlijk kan eten en genieten. 

Het zoete cakeje

Portugezen zijn zoetekauwers, dat is vooral te zien bij de bakkerijen in Lissabon. Wat het ze zo zoetekauwers maken is het heerlijke lekkernij Pastel de Nata. Pastel de Nata is een zoetig cakeje. Dit cakeje is heel knapperig aan de onderkant en heeft een room vulling aan de boven kant. Je kan bij elke bakker in Lissabon de overheerlijke Pastel de Nata bemachtigen.

Museo do Chiado

Lissabon staat vol met museums. Van schilderijen tot moderne kunst, alles is te vinden in de mooie stad Lissabon. Als je niet kan kiezen tussen welk museum je moet bezoeken dan raden we aan om naar het museum “Museo do Chiado” te gaan. Dit museum met hedendaagse kunst staat in het historische centrum. De kunst uit het museum is afkomstig van 1850 tot heden. Bij hedendaagse kunst kun je denken aan tekeningen, schilderkunst, beeldhouwkunst, video’s en andere media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *