Shortlease voor maximale vrijheid

Het leasen van (elektrische) auto’s is al lang ingeburgerd in Nederland. Veelal lease je een auto voor een periode van 5 jaar. Ben jij niet zo geduldig en heb je graag meer keuzevrijheid? Dan kan shortlease een ideale oplossing zijn voor jou. 

Geen eindeloos lange contracten

Shortlease is ideaal voor mensen die willen proberen hoe een elektrische auto hen bevalt of voor mensen die graag optimale vrijheid hebben in het kiezen van een elektrische auto zonder dat ze vastzitten aan een eindeloos lang contract. Shortlease is vaak al mogelijk vanaf 1 maand. Dat kan uitkomst bieden wanneer je bijvoorbeeld voor een bedrijfsproject een onbepaalde tijd op locatie moet werken. Omdat het contract gemakkelijk en vaak per dag opzegbaar is biedt dit veel mogelijkheden voor flexibele opdrachten. 

Veel kosten inbegrepen in leasebedrag

Net als bij leasen op langere termijn zitten bij shortlease elektrische auto veel kosten al inbegrepen in het leasebedrag. Denk daarbij aan motorrijtuigenbelasting, (inzittenden)verzekering, onderhoud en reparatie, vervangend vervoer en een vast aantal te rijden kilometers. Shortlease is in het algemeen wel wat duurder dan operational lease. Daar staat dan weer tegenover dat een shortlease contract veel gemakkelijker is op te zeggen dan een financial of operational leasecontract en dus extra vrijheid biedt.

Shortlease versus auto huren

Wanneer je een auto maar enkele dagen nodig hebt voor een project kan shortlease vrij omslachtig zijn. Bij het afsluiten van een shortlease contract krijg je te maken met financiële checks en contracten. In zo’n geval is het slimmer om gewoon een auto te huren. Dat gaat een stuk sneller en brengt veel minder gedoe met zich mee. Ook het ‘standaard’ leasen is in zo’n geval niet handig omdat de duur van dat contract in zo’n geval veel te lang is. 

Shortlease voor luxe automobilisten

Er zijn ook luxe rijders die ervoor kiezen om vaak van auto te wisselen en zo altijd met de nieuwste modellen te kunnen rondrijden. Ook voor hen zijn shortlease contracten zeer aantrekkelijk en bieden leasemaatschappijen regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen zodat de kosten van shortlease beheersbaar blijven. 

Shortlease elektrische auto’s 

Mensen die nog twijfelen over de aanschaf van een elektrische auto of een bepaalde elektrische auto volledig willen kunnen testen zijn ook gebaat bij een shortlease contract. Op deze manier kan volop getest worden of elektrisch rijden bevalt, en welk soort merk of model perfect past bij hen qua actieradius en comfort. In zo’n geval kun je een shortlease contract eigenlijk vergelijken met een proefrit van een maand of langer. De diversiteit in elektrische auto’s in Nederland is op dit moment groot en breidt steeds sneller uit. Dat maakt het kiezen van de perfecte elektrische auto niet altijd gemakkelijker. Met een shortlease contract kun je diverse elektrische auto’s rijden vooraleer je overgaat tot aankoop van jouw droomauto.

Meer informatie over het opladen van een elektrische auto? Kijk op Yeetpower.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *