Tuin van water voorzien op klimaatvriendelijke manier

Vindt u het klimaat ook steeds belangrijker worden. Wilt u graag zo min mogelijk verspillen. Dat met schoon drinkwater goed moet worden omgegaan en dat het alleen wordt gebruikt voor iets waar schoon water voor nodig is. Sommige mensen sproeien hun tuin met water uit de kraan. Dit is allemaal drinkwater. Naast dat het een verspilling is van water is het ook nog eens duur om zoveel water steeds te gebruiken voor de tuin. U kunt beter een andere oplossing hiervoor gebruiken. Zo zijn er mensen die met hun tuin aan een sloot of vijver grenzen. Zij kunnen dan met behulp van een waterpomp water daaruit halen. Dan wordt er geen drinkwater gebruikt om de tuinen van water te voorzien. Maar wat als u niet aan water woont? Daarvoor is er een andere oplossing, namelijk regenwater opvangen in een regenton.

Voordelen regenton

Steeds vaker komen regentonnen voor. Er zijn genoeg redenen om een regenton aan te schaffen voor uw eigen tuin. Veel klussen kunnen prima gedaan worden met regenwater, niet overal is drinkwater voor nodig. Het fijne van regenwater is dat het gratis is in tegenstelling tot het drinkwater dat uit de kraan komt. Daarnaast is het drinkwater vaak gezuiverd, maar bevat het wel kalk. Terwijl planten liever water hebben zonder kalk. In een tijd van droogte heeft u met een regenton altijd regenwater voor uw planten. Zo bent u dus nooit afhankelijk van het weer. Naast dat u het water uit de regenton kan gebruiken voor uw planten, kan u het water ook gebruiken voor het wassen van uw auto. Aan de regenton kan namelijk eenvoudig een tuinslang worden gekoppeld. Zo is het sproeien van uw auto zo gebeurd. Met behulp van een kraantje aan de onderkant van de regenton kunt u ook uw gieter vullen om de tuin van water te voorzien.

Regenton in de tuin

De regenton is naast zijn handige functie ook vaak een extra toevoeging aan de tuin. Tegenwoordig hoeven de regentonnen niet alleen lomp en lelijk te zijn. Maar zijn er nu veel fraaie exemplaren die in tuin goed tot zijn rechten komen. Er zijn veel verschillende regentonnen verkrijgbaar in verschillende maten en materialen. Een kunststoffen regenton is het meest bestemd tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast is hij erg licht van gewicht en is daarom makkelijk te verplaatsen in de tuin. Het kunststoffen materiaal gaat ook erg lang mee, dus de regenton hoeft niet snel vervangen te worden. Om de regenton extra sfeer te geven in de tuin kan u op de deksel van de ton een leuke plant neerzetten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *