Vakantie Nederland: Je moet het niet altijd ver zoeken om te genieten

Nederland is klein in oppervlakte, maar groot als het om toerisme gaat. Het is dan ook niet zo verrassend dat jaarlijks miljoenen Nederlanders voor een vakantie in eigen land kiezen. Nergens anders dan hier zijn de tegenstellingen zo groot. Nederland is rijk aan musea en bezienswaardigheden en voor natuurliefhebbers zijn er de vele ongerepte natuurgebieden. Steden zoals Amsterdam en Rotterdam bieden veel cultuur, historie en architectuur. Nederland is ook het land van pretparken met de Efteling op kop. Maar ook de kleinere attractieparken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Een vakantie Nederland laat je nooit meer los.

De Efteling

Ondanks dat er in Nederland veel leuke attractieparken zijn, is de Efteling nog steeds de absolute topattractie. De Efteling was oorspronkelijk een klein familiepark, vooral voor gezinnen met kinderen onder de 12 jaar. Nu ontvangt de Efteling jaarlijks miljoenen bezoekers van alle leeftijden. Het park is gebaseerd op de typische stijl van Anton Pieck. Hoewel in de loop van de jaren andere stijlen zijn geïntroduceerd, is Piecks stijl nog steeds op veel plaatsen zichtbaar. Het sprookjesbos begint hier en is nog steeds een geliefd gebied in deze regio.

Amsterdam

Hollandser dan Amsterdam bestaat niet. Het stadscentrum is alvast oer- Hollands. Een groot deel van de geschiedenis van Nederland is terug te voeren tot lands hoofdstad. Hartje Amsterdam is uitgegroeid tot een ​​openluchtmuseum, waar je meer toeristen ontmoet dan echte Amsterdammers. De stad met zijn typische grachten, klassieke gevels, beroemde musea zoals het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Van Gogh Museum en de schilderachtige Amsterdamse Walletjes brengen je onmiddellijk in de juiste sfeer.

Rotterdam

Als gevolg van de bomaanslag in 1940 en de haven van Rotterdam is de tweede stad van Nederland niet vergelijkbaar met Amsterdam. De skyline van Rotterdam, die voornamelijk langs de kust van de Nieuwe Maas ligt, wordt gedomineerd door moderne architectuur. Rotterdam is een schoolvoorbeeld van 20e-eeuwse en hedendaagse architectuur. Die wordt vaak gecombineerd met oude gebouwen die uitstekend werden bewaard. De Kop van Zuid is er een sprekend voorbeeld van. Het oude havengebied is geïntegreerd in de moderne nieuwbouwwijken.

Nederlandse Musea

Het land telt honderden geregistreerde musea, verschillend van karakter en grootte. Het Rijksmuseum in Amsterdam, het Anne Frank Huis en het Van Gogh Museum zijn de meest bezochte musea van Nederland. Het Nederlands Spoorwegmuseum in Utrecht, NEMO in Amsterdam, Naturalis in Leiden en Archeon in Alphen aan den Rijn weten zelfs kinderen te boeien.

De Noordzeestranden

Wie Nederland zegt denkt aan de kilometerslange en prachtige zandstranden gevolgd door zandduinen of dammen. Samen vormen ze de belangrijkste waterkering die ons tegen de oceaan moet beschermen. Het strand heeft een belangrijke uitgaansfunctie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *