Waarom kan je geen standaard matras in een caravan neerleggen?

Hoe graag je het misschien ook zal willen, het is niet mogelijk om je matras van thuis mee te nemen in de caravan. Het kan natuurlijk zo zijn dat de matras die in de caravan ligt, niet zo comfortabel is als de matras die je gewend bent. Hoe belangrijk je slaap ook is, toch is er een reden voor dat jouw matras niet in de caravan past. Maar gelukkig zijn er ook oplossingen om toch een goede matras te krijgen. 

Vorm en maat

Als je eens goed naar je caravan gaat kijken, zal het je al snel opvallen dat je bed kleiner is dan de meeste standaard bedden voor in huis. De vormen en maten in een caravan zijn namelijk anders dan thuis. Het is een kleine ruimte waarbij ze de keuken, slaapkamer, eethoek en toilet allemaal in een proberen te krijgen. Dit is dan ook de reden dat een caravan matras op maat wordt gemaakt. Buiten dat, mogen caravan matrassen ook niet te zwaar zijn, wat bij een normale matras voor thuis wel al snel zo is. Bij de meeste caravans wordt er gebruik gemaakt van 18-lats lattenbodems waarbij de afstand tussen ieder lattenbodem vrij groot is. Hierdoor wordt het vaak aangeraden om voor een koudschuim matras te gaan maar het is ook mogelijk om te kiezen tussen andere soorten zoals pocketvering. 

Waar vind je de juiste matras voor in je caravan?

Nu je dus weet dat een standaard matras niet in je caravan zal passen is het wel zo handig om te weten waar je een speciale caravan matras kan vinden. Vooral als je een tweedehands caravan hebt gekocht is het zeer belangrijk dat je het matras vervangt. Hygi├źne staat namelijk voorop.Gelukkig zijn er heel veel winkels die matrassen op maat maken, zoals Seminautic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *