Wat is een zorgverzekering?

In Nederland ben je verplicht om een basis-zorgverzekering te hebben. Hierdoor ben je altijd verzekerd voor zorg uit het basispakket, zoals de huisarts en de apotheek. Dit is verplicht omdat iedereen in Nederland recht heeft op basiszorg en hiervoor niet zelf de volledige kosten hoeft op te hoesten. Wanneer je graag verzekerd wilt zijn voor meer dan alleen de basiszorg, kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Meer weten? Lees verder!

Aanvullende zorgverzekering

Met een aanvullende zorgverzekering kun je jezelf dus indekken voor de kosten van extra zorg die je wellicht nodig hebt. Een aanvullende zorgverzekering is dus niet verplicht, maar optioneel. Bij de extra zorgkosten kun je denken aan bijvoorbeeld kosten voor brillen of lenzen, fysiotherapie, tandarts of alternatieve geneeskunde. Voor een aanvullende zorgverzekering geldt geen wettelijk verplicht eigen risico, echter kan de verzekeraar dit wel in rekening brengen. Ook mag je de aanvullende verzekering bij een andere verzekeraar afsluiten dan waar je je basisverzekering hebt lopen.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

De juiste zorgverzekering kiezen kan nogal lastig zijn. Iedere verzekeraar heeft net andere polisvoorwaarden en soms is het niet helemaal duidelijk waar je nou wel en waar je nou niet voor verzekerd bent (bij een aanvullende beurs). Dus, hoe kies je dan de beste zorgverzekering

Begin bij het duidelijk voor ogen hebben van jouw zorgbehoeften. Welke zorg heb je nodig en vind je belangrijk. Wanneer je dit duidelijk hebt is het een kwestie van de juiste verzekeraar kiezen. Hiervoor dien je de verschillende verzekeraars en de verschillende polisvoorwaarden goed door te nemen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een handige vergelijkingstool. Maak op basis hiervan een selectie en zorg dat je de resterende selectie goed bestudeerd. Je kunt de zorgverzekering namelijk pas het volgende jaar weer aanpassen. Maar wanneer je de in dit artikel genoemde tips gebruikt, moet dat goedkomen. Veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *