Wat verschillende planen voor je doen

Planten en bloemen staan natuurlijk prachtig in huis en in de tuin. Maar planten dienen allang niet meer enkel ter decoratie. Tegenwoordig letten we ook op de functie van de plant. Maar er zijn zoveel planten en bloemen dat je het soms even niet meer bijhoudt. In deze blog vertel ik je over de extra’s die je erbij krijgt bij de aanschaf en verzorging van populaire groene vrienden. Lees je mee?

De mooie jasmijn

Jasmijn ken je wellicht het meest van de thee. Heerlijk zacht en perfect om tot rust te komen. Maar er is ook jasmijn voor in de tuin, sterjasmijn. Deze plant is zoet en perfect om je tuin op te fleuren. Het is wel iets meer een decoratie plant. Het mooie hieraan is dat ze ook in de winter groen blijft, die decoratie is dus het hele jaar door blijvend. Ze kan gebruikt worden tegen muren aan net als klimplanten, maar ook als bodembedekker. Snel een Jasmijn plant kopen dus.

Bananenplant, groot of klein

De bananenplant zien we ook steeds vaker. Dit is namelijk een makkelijke plant om te onderhouden, lekker groen en te verkrijgen in grote of nog kleine varianten. De bananenplant is ook populair omdat ze sterk luchtzuiverend is. Lekker! Zo wordt de lucht in huis dus gezuiverd zonder dat je gebruik hoeft te maken van kunstmatige luchtjes.

Uitslapen met Vera

Op zoek naar een natuurlijk slaapmiddel? Probeer eens een aloë vera plant naast je bed te zetten. Deze planten staan erom bekend een goede werking te hebben als het gaat om in slaap vallen. Het is een plant die ook veel verwerkt wordt in crèmes en zeepjes omdat de stoffen zo kalmerend werken.

Lekker bezig in de moestuin

Dat planten allang niet meer alleen als decoratie dienen, zien we goed terug in alle maten moestuintjes die men nu onderhoudt. Een verticale moestuin op het balkon of een hoekje in huis waarin kleine bakjes met zaadjes staan, alles komt voorbij. We vinden het leuk om er mee bezig te zijn en dat komt omdat we er voldoening uit halen wanneer het lukt en we het steeds meer zien als een manier van ontspannen met minimale prikkels.

Koffie, in wat voor vorm dan ook, maakt actief

Ben je student of werk je nu ook veel thuis? Overweeg dan maar om een koffieplant in huis te zetten, want net als het drankje, zal deze plant je actief houden door de geuren en stoffen die ze uitscheidt. Geen energydrankjes meer nodig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *